Geslaagde eerste Schaap Holland Velddag

Op donderdag 23 juli 2020 hebben wij onze eerste Velddag georganiseerd. Deze dag is gehouden op het Schaap Holland ‘Research & Demo Platform’ nabij Biddinghuizen. In verband met het Coronavirus zijn vele evenementen afgelast, zoals de pootgoed- en consumptie poolvergaderingen, Potato Europe en de Aardappeldemodag. Wij hechten waarde aan persoonlijk contact en dit was gelukkig weer mogelijk door elkaar op veilige afstand in het veld te ontmoeten.

Het publiek bestond uit pootgoedtelers, consumptietelers, retailers, kwekers, de verwerkende (frites) industrieën en internationale handelsrelaties.

Op het demoveld waren 30 rassen die voor ons belangrijk zijn te bezichtigen; pootgoed licentie- en vrije rassen, maar ook consumptierassen die worden verwerkt in het bedrijf. In de segmenten biologisch, tafel, frites en chips.

Daarnaast ligt er een bemestingsproef in samenwerking met Delphy. In deze proef zijn vier Schaap Holland rassen opgenomen, met als doel het onderwatergewicht verder te optimaliseren. Onderzoekers van Delphy waren aanwezig om de bezoekers te informeren over de relatie tussen bemesting en onderwatergewicht van aardappelen.

In kleine groepen hebben onze medewerkers de bezoekers rondgeleid langs de demovelden en bemestingsproef, om uiteindelijk af te sluiten onder het genot van een drankje en heerlijke nieuwe oogst verse frites van het ras Aromata.

Wij kijken terug op een succesvolle eerste Velddag, die ondanks alle strikte Covid-19 maatregelen meer dan succesvol is te noemen.