Hoe te bereiden?

Aardappelen bereiden kan simpel zijn, als u bekend bent met de eigenschappen van de verschillende kooktypes. Wij zetten de opties voor u op een rijtje;

Koken

Vasktokend en vrij vastkokend
Schil de aardappelen en halveer ze tot ze allemaal ongeveer dezelfde omvang hebben. Dit voorkomt oneven garing. Was de aardappelen na het schillen en leg ze in een ruime pan. Vul deze pan met water tot net boven de aardappelen. Kook ze naar eigen voorkeur op gaarheid in ongeveer iets minder dan 20 minuten. Controleer ze na 18 minuten elke minuut met een vork of ze gaar zijn. Wanneer er geen weerstand vanuit de aardappel komt, zijn ze gaar.

Kruimig
Schil de aardappelen en halveer ze tot ze allemaal ongeveer dezelfde omvang hebben. Of koop onze koelverse aardappelen, waar wij dat werk al voor u hebben gedaan. Dit voorkomt oneven garing. Was de aardappelen na het schillen en leg ze in een ruime pan. Vul deze pan met water tot net boven de aardappelen. Kook ze naar eigen voorkeur op gaarheid in ongeveer 15 tot 20 minuten. Controleer ze na 15 minuten elke minuut met een vork of ze gaar zijn. Wanneer er geen weerstand vanuit de aardappel komt, zijn ze gaar. Laat ze niet te lang koken, want dan worden ze papperig en vallen de aardappelen uit elkaar!

Zeer kruimig
Schil de aardappelen en halveer ze tot ze allemaal ongeveer dezelfde omvang hebben. Dit voorkomt oneven garing. Was de aardappelen na het schillen en leg ze in een ruime pan. Vul deze pan met water tot net boven de aardappelen. Kook ze naar eigen voorkeur op gaarheid in ongeveer 10 minuten. Controleer ze na 8 minuten elke minuut met een vork of ze gaar zijn. Wanneer er geen weerstand vanuit de aardappel komt, zijn ze gaar. Laat ze niet te lang koken, want dan worden ze papperig en vallen de aardappelen uit elkaar!

Bakken

Sous vide gegaarde aardappelen
Wilt u er altijd zeker van zijn dat uw gebakken aardappelen 100% gaar en vol van smaak zijn? Probeer dan onze sous vide gegaarde producten. Deze aardappelen zijn door ons al voorgekookt en op smaak gebracht, waardoor u ze alleen nog hoeft op te warmen. Dit kan op verschillende manieren;

Koekenpan
Bak de aardappelen zonder of met een klein beetje boter, afhankelijk van uw koekenpan, op midden tot hoge temperatuur om een mooie bruine licht krokante buitenkant te krijgen. Volg de instructies op de verpakking voor de totale baktijd of proef op gevoel.

Gourmet
De gourmet aardappelen zijn al 100% gaar en hoeven dus alleen opgewarmd worden op het gourmetstel, doe dit in ca. 8 minuten. Schep af en toe om.

Oven

Leg de aardappelen in een ovenschaal of aluminiumfolie en plaats ze in een voorverwarmde oven. Kijk op de verpakking voor de temperatuur en bereidingstijd. Halverwege een keer omscheppen.

Airfryer

Knip het pakje open en laat de olie uit het pakje lekken. Plaats de aardappelen daarna in het mandje en verdeel ze. Houd 5 tot 8 minuten aan op 180 graden afhankelijk van het product.

BBQ

Onze BBQ aardappelen passen gemakkelijk op elke soort BBQ. Ze zijn al 100% en hoeven dus alleen opgewarmd te worden. Bak ze ca. 8 minuten en keer regelmatig om te controleren of ze niet verbranden.

Magnetron

Leg de aardappelen in een magnetron bestendig bakje en verwarm ze op 750 watt, kijk op de verpakking voor het aantal minuten. Schep ze halverwege een keer om.

Steamer

Houd 35 tot 40 minuten aan op 100 graden afhankelijk van het kooktype.