Recepten

Aardappelgnocchi met tomatensaus

January 14, 2019

4 personen Luchtige aardappelgnocchi maak je door er fijngemalen kruim van wit casinobrood aan toe te voegen in plaats van veel bloem. En, tip twee: gebruik een pureeknijper om fijne luchtige puree te maken. Ingrediënten 3 el extra vierge olijfolie 25 g wit casinobrood zonder korst, fijngemalen 60 g bloem + extra 1 eidooier 1

Bakplaat met aardappels, portobello’s en rozemarijn

4 personen De zachte schil en rode kleur van de roseval aardappeltjes zijn zeer geschikt, maar dit gerecht kun je met vele soorten aardappels maken. Zelfs met een iets kruimig bintje, eersteling of sante wordt het een succes. Ingrediënten 5 el olijfolie 3 kleine portobello’s, schoongeborsteld en in plakjes 1 kg vastkokende aardappels 2 teentjes

Krieltjes met geroerbakte groente

4 personen Roerbakken is een snelle manier om je eten te bereiden. Doordat de krieltjes zo klein zijn, worden ze gauw gaar. De paksoi geeft een lekkere bite aan het gerecht. Ingrediënten 1 kilo krieltjes 200 gram paddenstoelenmix 1 paksoi 5 bosuitjes 150 gram blauwe schimmelkaas olijfolie zout en peper Stap 1: snijd de groenten

Aardappelterrine

5 Personen Een terrine maken klinkt ingewikkeld. Maar eigenlijk is het gewoon een kwestie van geduld hebben: deze terrine is wat werk, maar ziet er heel feestelijk uit op tafel. Ingrediënten 500 g vastkokende aardappels 300 g katenspek 500 g kabeljauwfilet 500 ml slagroom 3 eieren 2 el fijngeknipte bieslook 3 laurierblaadjes extra nodig: terrinevorm

Aardappelrisotto

January 9, 2019

4 Personen Risotto is eigenlijk een romig Italiaans rijstgerecht, maar je kunt ook aardappel nemen. De stukjes pieper worden eerst gebakken en daarna wordt er beetje bij beetje bouillon toegevoegd. Ingrediënten 7 grote vastkokende aardappels 2 teentjes knoflook 2 el olijfolie 1 l groentebouillon 2 courgettes 150 g pancetta of andere speksoort (in dunne plakjes)

Mediterraans gepofte aardappel

December 14, 2018

4 Personen Gepofte aardappels zijn heerlijk en makkelijk te maken. Want gepoft in de magnetron zijn ze zo gepiept! Ingrediënten 4 grote kruimige aardappelen olijfolie 125 ml zure room 8-12 zongedroogde tomaatjes fijngesneden 8-12 zwarte olijven in plakjes 1 courgette 1 zak rucola 50 gram Parmezaanse kaas peper en zout Stap 1: de aardappels poffen

Pasta Genovese

December 13, 2018

4 Personen De combinatie pasta en aardappel is niet echt voor de hand liggend. Toch is dit gerecht uit Genua een klassieker in Italië. De basis is altijd pasta, aardappel en bonen – dit kunnen ook gele haricots verts zijn. Daar wordt pesto doorheen geroerd. Ingrediënten 100 ml extra vergine olijfolie 30 g pijnboompitten 200

Zuurkoolschotel

4 Personen Verdubbel gerust de hoeveelheden van dit recept; de tweede dag is de zuurkoolschotel altijd nog lekkerder. Verwarm de zuurkool in een oven van 180 °C. Of schep de helft in een goed afsluitbare plastic bak en bewaar in de vriezer voor een dag waarop je geen tijd of zin hebt om te koken.

Romige soep met mais en mosselen

November 12, 2018

4 personen Chowders zijn heerlijke, stevige soepen met schaal- en schelpdieren – je komt ze vooral in de USA tegen. Daar worden meestal venusschelpen gebruikt, maar die zijn hier minder goed verkrijgbaar. Vaak wordt melk toegevoegd, als je de soep nog voller van smaakt wilt kun je die vervangen door room. Perfect comfort food voor