Aardappelrisotto

4 Personen

Risotto is eigenlijk een romig Italiaans rijstgerecht, maar je kunt ook aardappel nemen. De stukjes pieper worden eerst gebakken en daarna wordt er beetje bij beetje bouillon toegevoegd.

Ingrediënten
  • 7 grote vastkokende aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • 2 courgettes
  • 150 g pancetta of andere speksoort (in dunne plakjes)
  • 2 el munt
  • zout en peper

Stap 1: stoof de aardappels

Schil de aardappels en snij ze in dobbelsteentjes van 0,5 cm. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Verhit de olijfolie in een kookpan en stoof op een laag vuur de knoflook 1 minuut. Voeg de aardappelblokjes toe en stoof ze op een laag vuur 2 minuten mee. Voeg 1/3 van de groentebouillon toe en laat op een zacht vuur al omscheppend volledig inkoken. Voeg nog eens 1/3 van de groentebouillon toe en laat opnieuw helemaal inkoken.

Stap 2: voeg de courgette en pancetta toe

Was de courgettes, halveer ze in de lengte, snij ze in blokjes van 0,5 cm en voeg ze samen met de pancetta toe aan de kookpan. Doe er de resterende bouillon bij en laat opnieuw helemaal inkoken. Schep er als laatste de fijngehakte munt door. Breng de risotto op smaak met zout, peper en eventueel nog wat (extra vierge) olijfolie. Serveer direct.