Hoe te bewaren?

Zeven op de tien Nederlanders zijn bereid de eigen voedselverspilling terug te dringen. En toch verspilt de gemiddelde consument in Nederland ongeveer 41 kilo per persoon per jaar aan vast voedsel. In geld is dat ruim €145. Aardappelen staan helaas ook in de top 10 meest verspilde producten. Onderdeel hiervan is het teveel bereiden of verkeerd bewaren van de aardappelen. Om dit tegen te gaan geven wij u hier een paar tips om onze producten zo goed mogelijk te bewaren en zo min mogelijk te verspillen;

Vers verpakte aardappelen

Bewaar de vers verpakte aardappelen bij voorkeur op een droge, donkere en koele plek. Op deze manier gaat u uitlopers tegen en blijven de aardappelen het langst hun kwaliteit behouden. Wanneer ze op een lichte plek liggen kunnen de aardappelen groen worden en op een te warme plek worden ze zacht. Als u niet over zo’n plek beschikt is huis, is de koelkast de beste plek. Let hierbij wel op dat de aardappelen niet tegen de achterkant van de koelkast aanliggen.

De minimale houdbaarheidsdatum op de verpakking garandeert de kwaliteit van de aardappelen tot deze dag, maar aardappelen lenen zich perfect voor lange bewaring. Wanneer de aardappelen onder goede omstandigheden worden bewaard, kunnen ze weken bewaard worden! Controleer daarom zelf de aardappelen goed wanneer de “ten minste houdbaar tot” is verstreken. Zijn de aardappelen niet zacht, schimmelig of nat? Dan kunnen ze absoluut nog gegeten worden!

Houd per persoon 200 tot 250 gram aardappelen aan. Dit komt neer op 3 à 4 aardappelen. Mocht u toch teveel hebben gekookt? Bewaar de aardappelen! Snij ze in stukjes om later op te bakken in de koekenpan of gebruik ze door de salade.

Koelverse aardappelen

Bewaar de koelverse aardappelen uitsluitend in de koelkast op 4 tot 7 graden Celsius. Zie verpakking voor de minimale houdbaarheidsdatum. Nuttig de aardappelen voor deze datum voor optimale smaak en kwaliteit!

Sous vide gegaarde koelverse aardappelen

Het mooie van onze sous vide producten is de lange houdbaarheid. Lees meer over deze producten om erachter te komen waarom. Bewaar ook dit product uitsluitend in de koelkast op 4 tot 7 graden Celsius.