Bakplaat met aardappels, portobello’s en rozemarijn

4 personen

De zachte schil en rode kleur van de roseval aardappeltjes zijn zeer geschikt, maar dit gerecht kun je met vele soorten aardappels maken. Zelfs met een iets kruimig bintje, eersteling of sante wordt het een succes.

Ingrediënten
  • 5 el olijfolie
  • 3 kleine portobello’s, schoongeborsteld en in plakjes
  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • handvol rucola
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Stap 1: bak de portobello’s

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de portobello’s 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2: aardappels op de bakplaat

Boen de aardappels schoon. Snijd ze in dunne plakjes van 3 mm dik. Spoel ze onder de kraan met koud water schoon, laat ze in een vergiet goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Schep de aardappels op de bakplaat om met portobello’s, knoflook, rozemarijn en de 3 eetlepels olie. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: afbakken

Verdeel alles gelijkmatig over de bakplaat en bak de aardappels in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en krokant. Bestrooi met de rucola.