Kwaliteitsgarantie

De producten van Schaap worden in de gehele keten ‘van het land tot aan de klant bemonsterd. Dit houdt concreet in dat er reeds op het veld en tijdens het rooien van de grondstof een voorbemonsteringschema wordt gehanteerd. Dit wordt gedaan om gedurende het seizoen in de kunnen schatten welke kwaliteit de aardappelen hebben.

Als de partijen worden ontvangen volgt een ingangscontrole, volgens een streng eigen keuringssysteem, gebaseerd op de wensen van de eindgebruiker. Deze aardappels kunnen gebruikt worden voor de kleinverpakking, het schilbedrijf, de industrie of de export. Bij de ingangscontrole wordt uiteindelijk bepaald of een partij geschikt is voor verdere verwerking.

Tijdens het productieproces worden meerdere monsters genomen en procesparameters gecontroleerd. Het eindproduct wordt vervolgens gecontroleerd op visuele en organoleptische kwaliteit. Alle producten worden vervolgens steekproefsgewijs beoordeeld volgens de meest voorkomende bereidingswijze bij onze klanten.

De kwaliteitsdienst blijft in samenwerking met de afdeling verkoop continue bezig de producten in het assortiment te laten voldoen aan de eisen van onze afnemers.